Последни места за ДИРЕКТЕН чартър София - Тенерифе, Канарски острови през август:
150 € еднопосочен билет | 399 € двупосочен билет → Резервирай сега →

само директни полети

Malev Hungarian Airlines

Malév Ltd., позната като Malév Hungarian Airlines, е националният авиопревозвач на Унгария от 1946 година до 2012 година. Управлението на авиокомпанията се намира в Lurdy House, Будапеща.
Основната база на компанията е на международно летище Liszt Ferenc в Будапеща. От там компанията е летяла до 50 града в 34 държави.
На 3 февруари 2012 година Malév спира всички свои самолети и полети. Това става след като два самолета на компанията са задържани на летищата в Дъблин и Тел Авив заради дългове. На 14 февруари Съдът в Будапеща обявява Malév Ltd. в несъстоятелност. Това става след 66 години работа на авиокомпанията без прекъсване.

Европейската комисия нарежда на Malév да върне държавни помощи, които компанията е получила от 2007 до 2010 година. Общият размер на сумата е 130 милиона евро, или сума равна на приходите на компанията за 2010 година. Няколко дни преди спирането на компанаията унгарското правителство я обявява за стратегически важна фирма, което е с цел тя да бъде спасена. Премиерът на Унгария, Viktor Orbán, споделя, че унгарското правителство е решило да прекрати дейността на авиокомпанията, след като два самолета на компанията са задържани на чужди летища. Един от самолетите е задържан на летище Дъблин. Вторият самолет е задържан на международно летиге Ben Gurion в Тел Авив, Израел.
Общите дългова на авиокомпанията възлизат на 270.5 милиона долара в момента на спирането на найната дейност. Това става на 3 февруари 2012 година, в 6.00 часа преди обяд Западно Европейско време.

→ Кликнете тук, за да попълните формата за уеб чек-ин на Malev Hungarian Airlines