Последни места за ДИРЕКТЕН чартър София - Тенерифе, Канарски острови през август:
150 € еднопосочен билет | 399 € двупосочен билет → Резервирай сега →

само директни полети

Летище Москва Домодедово

Адрес: Moscow 142015, Russia
Телефон: +7(0)95 933 6666
Уебсайт: http://www.domodedovo.ru/en/

Новини

Разширяването на Терминал 2 трябва да бъде приключено през 2012 година. Допълнителни разширявания на летището, като добавянето на трети терминал, се очаква да увеличат капацитета му до 35 милиона пътника годишно, което е повече от двойно спрямо сегашните нива.

Обща информация

Около столицата на Русия има няколко летища. До скоро Шереметиево беше най-важното от тях, но Международно летище Домодедово в последно време го измества. То се намира на 35 километра южно от Москва.
Летище Домодедово бързо се разраства. Първоначално то е използвано само за вътрешни полети. През 1996 година летище Домодедово е приватизирано. Броят на международните полети, които обслужва, силно се е увеличил. През 2005 година летището е използвано от 14 милиона пътника, като броят на международните пътници е голям. Много големи международни компании са предпочели да използват летище Домодедово пред летище Шереметиево.

През следващите години терминали T1 и T2 ще бъдат разширени и ще бъдат построено два нови терминала - T3 и T4. Тогава летището ще може да обслужва 35 милиона пътника годишно.

Цените са в руски рубли, €1.00 = 41.11 рубли (към юни 2012 г.)

Транспорт между терминалите

Двата терминала (за международни и за вътрешни полети) са свързани и се намират в обща сграда. Преминаването от единия към другия терминал може лесно да бъде извървяно пеша.

Как да стигнем с кола до летището

От Москва до летище Домодедово се стига по Каширское шосе, който се включва към Domodedovo Airport Road.

Железопътен транспорт до летището

Ж.п. гара Павелетски е свързана с летище Домодедово от високоскоростния влак Aeroexpress (тел: (499) 262 1628; eng.rzd.ru). Пътят отнема около 40 минути, цената за един възрастен в една посока е 320 рубли. Някои авиолинии предоставят на своите пътници безплатни билети за Aeroexpress.
Има и други по-бавни и по-евтини вларкове, които свързват летището с центъра на града.

Авто транспорт до летището

Автобус: Autoline (тел: (495) 786 2323; autoline.ru/en) предлага експресна автобусна услуга (автобус 308) между летище Домодедово и метро станция Домодедовская, която се намира в южната част на града. Пътят отнема 25-30 минути. Билети могат да бъдат купени от гише, намиращо се в близост до зоната за пристигащи от вътрешни полети на летището. Качването става в дясното крило на терминала.

Летищни автобуси: Има 24-часови минибуси между станцията на метрото Домодедовская и летището. Пътят отнема 25-30 минути. Цената е 100 рубли. Плащането става на шофьора при качване в минибуса.

Такси: Има таксита в близост до салона за пристигащи. Пътуването до центъра на Москва отнема около 90 минути. Цената се плаща предварително на гишето на такситата, намиращо се в салона за пристигащи полети. Силно се препоръчва да не се използват неофициални таксита. Цените варират в зависимост от трафика. Повече информация можете да получите на телефон : (495) 967 8363.

Рентакар

Коли под наем предлагат Avis, Europcar, Hertz и Sixt (задължително трябва предварително да се заяви). Гишетата се намират в залата за международни пристигащи - в лявото крило на летището.

Паркинг

Има паркинг за над 5 000 коли на летището. Има опция за паркиране за кратко време в близост до терминалите. При по-дълъг престой колите се разполагат до ж.п.гарата и в близост до Airhotel Домодедово. На международния терминал се намира ограничен VIP паркинг за краткотраен престой.