Последни места за ДИРЕКТЕН чартър София - Тенерифе, Канарски острови през август:
150 € еднопосочен билет | 399 € двупосочен билет → Резервирай сега →

само директни полети

Летище Москва Внуково

Адрес: 1-ya Reisovaya ulitsa 12, Vnukovo, Moscow 119027, Russia
Телефон: +7(0)495 937 5555
Уебсайт: http://www.vnukovo.ru/eng/index.wbp

Новини

Международно Летище Внуково, Москва, претърпява сериозни подобрения и разширение. Изгражда се нов международен терминал (Терминал А). Работата по него по план трябва да приключи през 2012 година. По проект трябва да бъде разширено метрото, което да достига до летището, както и да бъде създаден луксозен хотел.

Обща информация

Внуково е най-старото летище и е едно от трите международни летище в столицата на Русия (другите две са Домодедово и Шереметиево).
Летището претърпява сериозно разширяване. През 2011 година беше отворен Терминал 1 за вътрешни полети. Цялостното разширяване и модернизация трябва да бъдат приключени през 2015 година.

Транспорт между терминалите

Терминалите са близо един до друг и са свързани посредством покрити пешеходни пътеки.

Как да стигнем с кола до летището

Най-прекият път до летище Внуково от Москва е като се следва Leninskiy Prospekt на югозапад от центъра на града. След 15 км се пресича MKAD Vneshnyaya Storona и се превръща в магистрала M3. Има специален изход от М3 за летище Внуково.

Железопътен транспорт до летището

Влакът Aeroexpress (тел: (495) 937 5555; www.aeroexpress.ru) пътува от летище Внуково до станция Киевски. Услугите работят от 06:00 часа до полунощ. Пътят отнема 35 минути, цената в една посока е 320 рубли. Ж.п. гарата се намира в близост до паркингите близо до терминали А и D.

Авто транспорт до летището

Автобуси: Редовни автобуси (линии 611 и 611с) вървят от и до станция Юго-Западная. Пътуването до летище Внуково е около 30 минути. Спирките на автобусите се намират зад паркингите за коли, срещу терминал D.

Летищни автобуси: Летищният автобус 705M върви от метростанция Oktyabr'skaya до летище Внуково. Пътуването отнема 35-40 минути. Цената е 130 рубли плюс 10 рубли на всяка бройка багаж.

Такси: Такситата работят 24 часа на ден. Пътуването до града отнема между 40 минути и 60 минути в зависимост от трафика. Цените започват от 2 000 рубли. Препоръчително е да се използват само официални таксита, които се наемат на гишетата на летището. Такива гишета има в близост до изходите на всеки терминал.

Рентакар

На летище Внуково можете да наемете кола от Hertz. Гише на компанията има на ниво 2 в Терминал D.

Паркинг

Има два многоетажни паркинга, с капацитет 350 автомобила. Има и външен нпаркинг за още 200 автомобила. Има такси за краткосрочен престой, както и за дългосрочен престой. Всички паркинги се намират срещу Терминал D.