Последни места за ДИРЕКТЕН чартър София - Тенерифе, Канарски острови през август:
150 € еднопосочен билет | 399 € двупосочен билет → Резервирай сега →

само директни полети

Летище Истанбул Ататюрк

Адрес: 34149 Yeşilköy, Istanbul, Turkey
Телефон: +90(0)212 663 6400
Уебсайт: http://www.ataturkairport.com

Обща информация

Летището на Истанбул е наречено Международно летище Ататюрк по името на основателя на модерна Турция - Мустафа Кемал Ататюрк. Летището има два терминала. Терминал А е предназначен за международни полети, а терминал В - за вътрешни полети. Терминал А е отворен през 2001 година и е доста модерен.

Летище Ататюрк се намира на 24 км югозападно от Истанбул, в европейската част на града. Второто международно летище в Истанбул, Сабиха Гьокчен, се намира в азиатската част на града, от другата страна на Босфора. Има планове за построяването на трето летище, на север от Истанбул.

Цените са в турски лири (нови), 1 евро е равно на 2.27 турски лири (към месец юни 2012 година).

Транспорт между терминалите

Има пешеходна патека с ескалатори и подвишни пътеки, която свързва двата терминала.

Как да стигнем с кола до летището

От центъра на Истанбул вземете магистрала E-5 или O-1/O-2 до международно летище Ататюрк, Истанбул. Има табели, които сочат пътя към летището.

Железопътен транспорт до летището

Метро: Линия M1 на метрото свързва летище Ататюрк със станция Esenler на метрото и на междуградските автобуси.

Авто транспорт до летището

Автобус: Летищните автобуси на Havas (тел: 0212 465 4700 или 1615; www.havas.net/en) пътуват до центъра на Истанбул (площад Таксим) и до автобусния терминал по желание. Пътуването отнема 40 минути. Цената е 10 турски лири. Има усулги и до Kozyataği и Bakirköy.

Такси: Таксита (тел: 0212 465 5236; www.havalimanitaksi.com) и dolmuş (споделени таксита) могат да се хванат пред терминалите.

Рентакар

На летище Ататюрк в Истанбул имат гишета следните компании за коли под наем: Airport VIP, Alamo, Avis, Budget, Dollar, Europcar, Hertz, National, Sixt и Thrifty, както и някои местни компании. Гишетата се намират в залата за пристигащи на международния терминал.

Паркинг

На всеки терминал има паркинг за коли. Има място за 7 200 автомобила в многоетажния паркинг. Има служител, който помага с паркирането (тел: 0212 465 4433).