Последни места за ДИРЕКТЕН чартър София - Тенерифе, Канарски острови през август:
150 € еднопосочен билет | 399 € двупосочен билет → Резервирай сега →

само директни полети

Летище Букурещ Хенри Коанда

Адрес: Calea Bucurestilor nr. 224 E, Otopeni, Ilfov 075150, Romania
Телефон: +40(0)21 201 4050
Уебсайт: http://otp-airport.ro/index.php?

Обща информация

Летището на Букурещ официално е кръстено Хенри Коанда / Международно летище Отопени на румънския пионер авиатор Хенри Коанда. Отопени е името на мястото, на което се намира летището. То се намира на 16 км на север от румънската столица. Летището се развива бързо. През 2007 година то е обслужило 4.5 милиона пътници.
Летище Хенри Коанда има два терминала - един за вътрешни полети и един за международни полети. Безплатен летищен автобус обслужва терминалите.

Цените са в румънски леи (RON). 1 евро = 4.45 леи (към юни 2011 година).

Как да стигнем с кола до летището

Летището се намира по най-важния път в държавата, DN 1, който върви от летището до столицата. Изходът за летището е ясно обозначен.

Железопътен транспорт до летището

Няма железопътна връзка до летището. Има планове за пускане на теснолинейка до North Station в Букурещ.

Авто транспорт до летището

Автобус: Специален автобус пътува от летището до центъра на Букурещ. Името му е 783 Express Line (експрезна линия), но автобусът не е твърде бърз. Той спира на много спирки. Пътуването до центъра отнема около 60 минути. Автобусът се движи на 15 минути от двата терминала.

Такси: Пред залите за пристигащи на двата терминала има таксита на Fly Taxi (тел: +40(0)21 201 9440). Цената е 2 RON на километър.
Има по-евтини мини бусове, които можете да споделите с други пътници. Има специален такси брояч в залата за пристигащи на терминала за международни полети. Оплаквания от таксита могат да бъдат подаване на летищната полиция (тел: +40(0)21 201 3242).

Рентакар

Следните рентакар компании имат представителства в залата за пристигащи: Budget, Europcar и Hertz. EasyTerra дава възможност на потребителите предварително да резервират кола. Тази услуга позволява на потребителите да сравнят цените, предлагани от няколко компании.

Паркинг

Има единна цена за паркиране на летището - 2 леи за 30 минути. Повече информация за паркирането можете да получите на тел: +40(0)21 201 3374.